Appelplaattaart

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 pakje koude (!) boter 250 gram
  • 1 bakje ongezouten walnoten 110 gram fijngehakt
  • 1 pakje amandelspijs 300 gram
  • 2 eieren
  • 5 appels ( bijv. Elstar)
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • bakpapier
  1. Doe de bloem, basterdsuiker, 200 gram boter, en wat zout in een kom. Snijd er met twee messen door heen zodat het een kruimelig deeg wordt.
  2. Voeg de walnoten toe en kneed het tot een samenhangende bal. Het kneden is misschien veel werk maar geef niet op! Zet het deeg in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verkruimel nu de amandelspijs en roer los met de eieren. Ook dit is wel lastig.
  4. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in schijfjes.
  5. Duw/rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een plak van 25×35 cm. Maak kleine opstaande randjes.
  6. Verhit de rest van de boter in een pan en bak de appelschijfjes twee minuten op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog eventjes door.
  7. Verdeel het amandelmengsel over het deeg. Daarna de appels er overheen.
  8. Bak in de oven 40 min tot het lekker bruin is.

TIP: Lekker met ijs!

Print Friendly, PDF & Email

Eén antwoord op “Appelplaattaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.