Apfelstrudel

Vorig jaar tijdens onze skivakantie in Oostenrijk lekker Apfelstrudel gegeten. Zou dt moeilijk zijn om te maken? Valt best mee; en erg lekker.

Nodig:

  • 200 g bloem
  • 100 g gesmolten (!) boter
  • 4 grote friszoete (bijv. Jonagold) appels
  • 100 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 50-100 g rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel (met scherp mes hele kruidnagel klein maken)
  • 3 el citroensap
  • 50 g amandelschaafsel
  • 4 fijngemalen beschuiten
  1. Meng 100 g bloem met 50 g boter en 120 ml lauwwarm water en 1 wat zout. Voeg rest bloem toe en kneed met de hand soepel. Bewaar afgedekt 60 min op warme plek.
  2. Verwarm oven 190 graden. Schil en snijd de appels in kleine stukjes (brunoise). Meng met rozijnen, suiker, kaneel, vanillesuiker, kruidnagel, amandelschaafsel en citroensap.
  3. Rol deeg uit met deegroller op met bloem bestoven werkvlak tot lap van 20x30cm. Leg op groot stuk bakpapier en rol verder dun uit tot 50x70cm. Bestrijk royaal met boter. Bestrooi met de beschuit. Verdeel appelmengsel over en laat 4 cm aan de randen vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de strudel met behulp van bakpapier op en bestrijk met de rest van de boter.
  4. Bak in 55 min gaar. Lekker met vanille-ijs of vanillevla.
Print Friendly, PDF & Email

Eén antwoord op “Apfelstrudel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.